У Харкові втретє за час повномасштабної війни проведуть KharkivMusicFest

04.04.2024 15:00   -

Стало відомо, коли відбудеться концерт-відкриття KharkivMusicFest-2024 та його зірковий склад. Про це повiдомляє Iнфосiтi.

“Слухати.Чути. Відчувати – меседж фестивалю KharkivMusicFest-2024, про ситуацію, в якій опинився слухач часів війни, про відчуття й зміни, які відбуваються з нами, про важливість чуттєвості до часу, в якому ми живемо й гостроту почуттів. А ще – про творчу силу згуртованості в наш час, про те, що бентежить, надихає і підтримує”, – кажуть організатори фестивалю.

Цьогорічний концерт-відкриття KharkivMusicFest-2024 відбудеться у колі зіркових гостей – Національного ансамблю солістів “Київська камерата”, диригента Рока Фаргаса, та солістів: знайомої вже слухачам нашого фестивалю “Паганіні у спідниці” Богдани Півненко (скрипка), яка відкривала KharkivMusicFest-2023, Дмитра Таванця (фортепіано), і Дмитра Кузьміна (флейта).

Рок Фаргас вперше виступить на харківській сцені. Рок диригував різноманітними філармонічними оркестрами Європи, а нещодавно відзначився у Нью-Йорку, де виконав прем’єру шести сучасних композицій у спільному проекті Веймарської вищої школи музики Ференца Ліста та Манхеттенської школи музики. Крім того, він вразив публіку індійського Королівського оперного театру Мумбаї, диригуючи іспанською сарсуелою «El Trust de los Tenorios» Хосе Серрано.

ПРОГРАМА:

Б. Барток – Дивертисмент для струнного оркестру
В. Губаренко – Концерт для флейти
Ф. Мендельсон – Струнна симфонія №9 до-мінор
З. Алмаші – Місто Марії
О. Козаренко – “Concerto Rutheno” для фортепіано
В. Зубицький – Концерт для скрипки з оркестром

Щоби потрапити на концерт-відкриття, організатори просять зареєструватися за посиланням.

Нагадаємо, торік фестиваль у залі оперного театру відкрила народна артистка України Богдана Півненко, яка зіграла композицію “Пори року”. У березні 2022 року музиканти Kharkiv Music Fest виступали в метро на станції “Історичний музей”.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ